Pui in sos de ciuperci


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Ingrediente:
500 ml supa de pui,
2 linguri ulei,
4 copanele de pui,
1 ceapa taiata marunt,
50g unt,
400 g ciuperci mixte,
300 ml vin alb sec,
200 ml smantana lichida (double cream).
Mod de preparare:
Am incins uleiul intr-o tigaie si am prajit puiul in jur de 5 minute pana a prins o culoare aurie. Am luat si am pus intr-o alta cratita mai inalta, apoi am turnat supa de pui peste incat sa acopere, apoi am dat la fiert cu capacul pus pe jumatate in jur de 35 de minute, pana puiul este a fost gata.
In tigaia unde a fost praijit puiul, am aruncat uleiul, apoi am topit untul si am calit ceapa pana s-a inmuiat. Am adaugat ciupercile si am dat focul mai mare, pentru 3 minute pana au devenit moi. Am adaugat vinul si am fiert pana s-a redus lichidul 3 sferturi. Am adaugat supa de la pui dupa ce acesta a fost gata si am mai dat in clocot pana a devenit un sos gros. La final am adaugat smantana si am amestecat 2 minute, am adaugat puiul si l-am mai lasat pe foc 3 minute.

Lasă un răspuns