Pui in suc de portocale cu ardei gras si sparanghel


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 portocala,
2 linguri vin de orez sau sherry, sec,
1 lingura sos de soia,
1 lingurita zahar,
1-1/4 lingurita amidon de porumb,
1/4lingurita ardei iuti pisati,
250 g sparanghel, curatat, taiat bucati de 5 cm,
1 lingura ulei,
500 g piept de pui, dezosat, fara piele, taiat fasii de 1-1,5 cm,
1 lingura ghimbir,curatat, tocat fin,
un catel de usturoi, tocat marunt,
1 ardei gras rosu, curatat de seminte, taiat fasii,
4 cepe verzi, taiate bucati de 5 cm,
1/3 cana nuci, tocate.
Mod de preparare:
1. Cu un cutit special pentru decojit se taie 4 fasii de coaja de portocala, late de 7,5 cm. Fasiile se taie apoi in fasiute subtiri. Se stoarce portocala pentru a se obtine 1/4 cana de suc. Intr-un castron mic, se amesteca sucul de portocala cu vinul, sosul de soia, zaharul, amidonul si ardeii iuti pisati.
2. Intr-o tigaie potrivita, se fierbe sparanghelul timp de 3 minute, pana se inmoaie.
3. Intr-o tigaie mare de teflon se incinge uleiul la foc mediu spre puternic. Se adauga carnea de pui. Se prajeste rapid circa 4 minute, pana cand carnea isi pierde nuanta roz. Se scoate puiul pe o farfurie.
4. In tigaie se pun coaja de portocala, ghimbirul si usturoiul. Se prajesc rapid 30 de secunde. Se adauga ardeiul gras, ceapa verde si sparanghelul. Se prajesc 1 minut la foc iute. Se adauga amestecul de suc de portocala. Se da in clocot. Se pune din nou puiul in tigaie. Se lasa la foc puternic pana se infierbanta intreaga compozitie. Se presara nuci si se serveste.

Lasă un răspuns