Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
6 linguri ulei de masline,
2 pui intregi (a cate 1.5 kg), fara piele, taiati in cate 8 portii,
1/3 cana faina,
40 catei de usturoi, in coaja,
3 tije de telina, taiate pe lung in jumatati, apoi transversal, in bucati de 2.5 cm lungime,
4 crengute de rozmarin proaspat sau 1 lingurita rozmarin uscat,
3 crengute de cimbru proaspat sau 1/2 lingurita cimbru uscat,
1 cana vermut sec sau vin alb,
1 cana supa de pasare,
1 1/2 lingurita sare.
Mod de preparare:
1. Se incinge cumptorul la 175 grade Celsius. Intr-o tigaie mare, se incing 2 lingurite de ulei, la foc potrivit. Se da carnea de pui prin faina, scuturand-o de faina in exces. Se pune 1/3 din carnea de pui in tigaie si se caleste cate 4 minute pe fiecare parte. Se pune intr-o tava pentru cuptor cu dimensiunile de 25x35cm. Se calesc in acelasi mod celelalte transe de carne, folosind 2 linguri de ulei pentru fiecare transa; se transfera carnea in tava pentru cuptor.
2. Se adauga usturoiul, telina, rozmarinul si cimbrul in tigaie si se calesc 1 minut. Se adauga vermutul. Se mareste focul, se dau in clocot si se fierb timp de 2 minute, pana se evapora alcoolul. Se adauga supa de pasare si sarea in tigaie si se dau din nou in clocot. Se ia tigaia de pe foc. Se pun legumele si sosul lor in tava pentru cuptor. tava se acopera cu folie.
3. Se lasa tava la cuptor timp de 45 de minute, pana cand carnea de pui este gata, iar usturoiul a inceput sa se inmoaie.
4. Se pun puiul si usturoiul pe farfurii.

Lasă un răspuns