Pui la gratar cu fructe salsa


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Pentru pui:
1/2 cana suc de lamaie proaspat (aproximativ 4 lamai),
1/2 cana continut scazut de sodiu, sos de soia,
1 lingura de ghimbir, tocat proaspat, cojit,
1 lingura de piper de lamaie,
2 catei de usturoi, tocati,
6 bucati piepti de pui fără piele, dezosat jumatati.
Pentru salsa:
1 1/2 cesti de ananas tocat,
3/4 ceasca kiwi curatat (aproximativ 3 kiwi),
3/4 ceasca portocale decojite si tocate,
1/2 ceasca mango cojit, curatat,
1/2 cana de ceapa rosie, tocata,
2 linguri de coriandru proaspat, tocat,
1 1/2 lingurite de chimen,
1/4 lingurita de sare,
1/8 lingurita piper negru.
Mod de preparare:
Pentru a prepara carnea de pui, combinati suc, sos de soia, ghimbir, piper de lamaie si usturoi intr-o punga mare de plastic. Adaugati carnea de pui in punga, o legati dupa care o agitati. O puneti la marinat in frigider pentru o ora.
Dupa o ora scoateti punca de la frigider, aruncati sosul. Puneti carnea de pui pe gratar. O lasati cate 5 minute pe fiecare parte sau pana cand puiul este gata.
Pentru a pregăti salsa, combinati ananasul si restul de ingrediente, si clatinati usor. Serviti cu carnea de pui.

Lasă un răspuns