Pui mediteraneean


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 linguri ulei de masline,
1 pui intreg (circa 1,5 kg), fara piele, taiat in 8 potii,
1/4 cana faina, 1/2 lingurita sare,
1 fenicul (700 g), curatat, taiat felii,
4 catei de usturoi, taiati felii,
1 cana supa de pasare,
2 linguri suc proaspat de lamaie,
1/4 lingurite rozmarin, cimbru si piper,
540 g fasole boabe alba, 250 g fasole verde, taiata.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius.
2. Intr-un vas termorezistent, se incinge uleiul la foc potrivit spre puternic. Se trece puiul prin faina. Se caleste cate 4 minute pe fiecare parte, pana devine auriu. Se pune pe o farfurie.
3. Se scade focul la potrivit si se caleste feniculul in vas 7 minute, amestecand. Se adauga usturoiul, se caleste 1 minut. Se adauga supa, sucul de lamaie, sarea, rozmarinul, cimbrul si piperul. Se clocoteste compozitia. Se adauga puiul, se acopera si se pune vasul la cuptor.
4. Se coace compozitia 35 de minute, pana se patrunde puiul Se adauga fasolea boabe si cea verde.
Se mai coace 5 minute.

Lasă un răspuns