Pui si legume glazurate cu miere


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 cartofi dulci mari, curatati, taiati cubulete,
2 pastarnaci mari, curatati, taiat cubulete,
1 radacina mare de telina, curatata, taiata cubulete,
1 ceapa rosie potrivita, taiata in sferturi,
2 lingurite cimbru proaspat sau 1 lingurita cimbru uscat, faramitat,
1/2 lingurita sare,
1/2 lingurita piper negru,
2 linguri ulei de masline,
2 pui mici (a cate circa 600 g),
1/2 lingurita paprika,
2 linguri miere.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Se pune gratarul din cuptor la nivelul inferior.
2. Intr-o tava pentru cuptor se pun cartofii, pastarnacul, radacina de telina, ceapa, cimbrul, sarea, piperul si uleiul. Se aseaza cei doi puisori pe patul de legume, cu pieptii in sus. Se condimenteaza cu paprika.
3. Se coc 50 de minute, amestecand ocazional legumele. Se toarna miere peste legume. Se lasa la cuptor 10-15 minute, pana cand puii sunt rumeniti, iar legumele sunt moi (se testeaza intepandu-le cu o furculita). Se taie fiecare pui in jumatate si se serveste.

Lasă un răspuns