Pui umplut cu mere


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 pui de aproximativ 1 kg,
100 ml ulei,
1 kg mere acrisoare,
1/2 lingurita sare,
1 lingurita zahar,
1 lamaie,
piper.
Mod de preparare:
1. Alegi mere de toamna, bine coapte. Le tai in sferturi, le cureti de caseta semintelor si le stropesti cu zeama de lamaie, pentru a nu oxida. Le poti curata de coaja sau nu.
2. Cureti puiul, il speli si il usuci folosind un servet. Il presari cu sare si putin piper si il umpli cu 7-8 sferturi de mere.
Il asezi intr-o tava unsa cu ulei si de jur-imprejur pui merele si le presari cu zaharul. Ungi puiul cu uleiul ramas si torni in tava 200 ml apa.
3. Introduci tava in cuptorul cald, la foc mediu, pentru 20-30 de minute, apoi il scoti si il ungi din abundenta cu sosul format in tava si il introduci in cuptor pentru alte 20 de minute.
4. Il servesti pe un platou, cu merele drept garnitura.
Daca merele sunt prea acre, le pudrezi cu putin zahar.
Este un preparat pentru care poti opta si atunci cand pregatesti mese festive, in orice anotimp.

Lasă un răspuns