Pulpa de berbec inabusita


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1,5 kg pulpa de berbec tanar,
50 g slanina afumata,
1 capatana de usturoi,
1 lingura de untura,
sare, piper,
3 cepe,
1 pahar cu vin alb,
1 L zeama de carne,
1 frunza de dafin.
Mod de preparare:
Cureti pulpa de pielite si de grasime, o impanezi cu slanina si usturoi. Pui pulpa intr-o cratita cu untura si o lasi sa se prajeasca pana se rumeneste. Cand e gata, scoti pulpa, iar pe fundul cratitei asezi felii de slanina, felii de ceapa si de morcovi. Deasupra stratului de ceapa si de morcovi, pui friptura usor rumenita. Torni un pahar cu vin si o lasi pe foc descoperita pana scade aproape tot sosul. Torni zeama de carne, adaugi o frunza de dafin, acoperi si lasi sa fiarba inabusit, aproximativ o ora. In acest timp ungi pulpa de cateva ori cu zeama din vas. Cand friptura este patrunsa, cureti sosul de grasime si treci legumele prin sita. Sosul strecurat il servesti langa friptura.

Lasă un răspuns