Pulpa de curcan umpluta, cu cartofi rumeniti


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
2 ore si 40 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1 pulpa de curcan
1 ceapa
3-4 catei usturoi
1 morcov
100 g ciuperci
1 mar
mustar
ardei rosu
1 cana vin
1 lingura untura(unt)
700 g cartofi
1 ceapa rosie mica
cimbru
1 lingurita curry
2 linguri ulei de masline
sos de soia
patrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare:
Se dezoseaza pulpa de curcan .
Ceapa,usturoiul , ardeiul si ciupercile se toaca marunt si se amesteca impreuna cu morcovul razuit.
Taiem fideluta( bastonase) marul.
Peste legumele amestecate punem sosul de soia, piper si sare daca mai este nevoie…
Acest amestec il punem peste pulpa dezosata.Adaugam betigasele de mar si patrunjelul verde.Rulam pulpa si o legam bine cu sfoara, apoi o punem intr-o tava cu o lingura cu untura(unt)si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 200 grade.Lasam pulpa 30-40 de minute la cuptor sa se coaca.
Cartofii ii curatam si ii taiem in 4 pe lungime. Ii punem intr-un bol impreuna cu ceapa rosie taiata solzisori, curry, cimbru, ulei de masline si putina sare.Amestecam si apoi ii punem roata dupa pulpa de curcan, la cuptor si rasturnam vinul peste carne si cartofi.
Pulpa o lasam cam doua ore sa se coaca frumos, sa fie rumenita. Daca cartofii sunt gata mai repede, ii scoatem afara si lasam doar pulpa la cuptor.
Cand e gata pulpa, scoatem ata si taiem pulpa felii si o servim alaturi de cartofi si de salata verde sau de ardei copti.

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns