Raci prajiti in aluat de clatite de post


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
15 buc.raci vii
3 l apa
un pahar vin alb
o capatana usturoi
10-15 boabe de piper
4-5 foi de dafin
piper macinat,cimbru dupa gust
o lingura cu sare
o lamaie si jumatate
o ceapa

Pentru aluatul de clatite aveti nevoie de un pahar vin alb,un praf de sare si faina

Mod de preparare:
Se spala racii in mai multe ape,se tin in apa cu sare grunjoasa cca 10 minute ,dupa care se clatesc pana iese apa perfect curata.

Intr-o oala destul de mare se pun la fiert apa,vinul,sarea,usturoiul pisat sau taiat feliute,ceapa taiata pestisori, piperul boabe,piperul macinat si cimbrul,foile de dafin,bucatile de lamaie,usturoiul taiat feliute.
Racii trebuie sa fie acoperiti de lichid in momentul fierberii.Se fierb intre 15-20 de minute in functie de marimea racilor .

Dupa fierbere,racii se lasa la racit in oala in care au fiert,dupa care se scot din apa si se lasa putin la zvantat.
Li se curata gaturile,se scot intestinele,stomacul si dupa preferinta carapacea.De regula racii mici se pot praji cu carapace. Daca racii se prajesc cu carapace, vor trebui prajiti foarte bine la foc mic pe toate partile …
Se va face un aluat de clatite de post subtire ca o smantana din faina,sare si vin alb.
Fiecare rac in parte se va trece prin aluat,astfel incat sa fie complet acoperit de aluat si se va praji in ulei incins.

Lasă un răspuns