Rapsodie de primavara


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
100 g de piept de pui,
50 g de pasta de masline,
100 g de orez,
100 g de spanac,
4 rosii cherry,
100 g ardei,
100 g morcov,
50 g de telina,
50 g parmezan,
unt,
1 catel de usturoi,
ulei de masline,
sare si piper.
Ingrediente pentru design:
sticksuri din spanac,
acetto balsamico,
spaghetti.
Mod de preparare:
Pieptul de pui il tai in doua bucati rotunde, sarezi si piperezi si le sotezi in putin unt in tigaie, pana prind culoare pe ambele parti, aproximativ 6-7 minute in total, dupa care le scoti si le asezi pe servetele absorbante. Dupa ce surplusul de ulei a fost indepartat, rondelele de pui le ungi cu pasta de masline si le dai la cuptor 15 minute.
Pui legumele la fiert: telina, morcov si ardei (mai spre sfarsit). Dupa ce legumele au fiert, le scoti si le tai cubulete mici. In supa rezultata pui la fiert orezul care in prealabil a fost curatat si spalat (proportie de 1 la 3).
Legumele taiate fin le tragi in tigaie, apoi le adaugi peste orez si le dai la cuptor 15-20 minute (pana este facut, trebuie sa fie al-dente), iar aproape de sfarsit adaugi si parmezanul.
Pregatesti piureul de spanac asa:
Daca spanacul este congelat, il pui in putina apa pentru a se dezgheta, dupa care il pui la fiert. Cand este gata, il scurgi de apa si il toci foarte fin. Pui o tigaie pe foc in care adaugi un cubulet de unt si putin ulei de masline, cand untul este aproape topit adaugi catelul de usturoi pisat foarte fin si spanacul, condimentezi si il sotezi in unt. Iei spanacul de pe foc si il lasi in asteptare. Daca doresti sa fie si mai fin, mai bagi spanacul putin in blender. Rosiile cherry le crestezi si le lasi cateva secunde in tigaie in ulei de masline. Separat iei 4 spaghetti, pe care le prajesti si care ne vor fi de ajutor la montarea preparatului.
Finalizezi asa:
Iei un cerc de metal in care pui primul strat din piureul de spanac, stratul doi este de orez, dupa care pui o rondea de piept de pui. Vii cu sustinerea betelor de spaghetti rupte mai marunt, care vor sta in spatele celor doua rosii cherry si vor sustine a doua rondea de carne, peste care vine atasata o risie cherry. Decorezi cu picaturi de acetto balsamico si de asemeni asezi in varful rosiei cherry un sticks din spanac, iar pe marginea farfuriei desenezi cu dressing de spanac.

Lasă un răspuns