Risotto cu ciuperci


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Risotto cu ciuperci
Ingrediente:
3 linguri de unt,
2 cesti de ciuperci proaspete, curatate,
8 cesti supa de pui,
2 crengute de cimbru proaspat,
1 frunza de dafin,
1 lingura sos de soia,
1 / 2 cana ceapa, fin tocata,
1 3 / 4 cesti de risotto,
3 / 4 ceasca vin alb sec,
1 / 2 cana crema de branza,
1 / 3 ceasca parmezan ras, proaspat,
sare si piper negru, proaspat macinat,
ulei de masline pentru garnitura (optional),
branza parmesan pentru garnitura (optional).
Mod de preparare:
Curatati ciupercile. Taiati ciupercile in felii. Turnati supa intr-o cratita. Adaugati tulpinile de la ciuperci, tocate, cimbru, frunza de dafin si sos de soia si incalziti pana fierbe. Reduceti focul si fierbeti descoperit 30 de minute.
Dupa ce fierbe aruncati cimbrul si foaia de dafin. Ar trebui sa aveti aproximativ 6 cesti supa, daca nu adaugati apa.
Intr-o alta cratita topiti untul la foc mediu spre mare. Adaugati felii de ciuperci si ceapa si gatiti 5 minute. Adaugati orezul si amestecati pentru a omogeniza. Gatiti 1 minut. Adaugati vin si incalziti pana la fierbere. Gatiti pana cand lichidul a ramas pe jumatate.
Adaugati 1 / 2 cana supa; gatiti la foc mediu spre mare, amestecand constant, pana cand orezul a absorbit lichid.
Adaugati 1 / 2 cana supa la un moment dat, gatiti in continuare si amestecati 20 – 25 minute, pana cand toate toate ingredientele au fost adaugate.Este gata atunci cand orezul este fiert.
Amestecati si parmezanul ras. Condimentati dupa gust cu sare si piper.
Serviti risotto in boluri individuale de mica adancime.

Lasă un răspuns