Rosii umplute cu ciuperci


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente(pentru 4 portii):
un kg ciuperci albe (am folosit champignon),
un kg de rosii de dimensiuni mici, aproximativ egale,
doua cepe date pe razatoarea fina,
3-4 catei de usturoi,
250 g branza de burduf sau cascaval ras,
50 ml ulei,
1 buchetel de marar, sare, piper.
Mod de preparare:
Am spalat rosiile si am taiat deasupra un capacel prin care am scos cu o lingurita miezul. Le-am pus apoi pe o farfurie cu gura in jos ca sa se scurga zeama. Am amestecat intr-un castron ceapa rasa cu branza (sau cu cascavalul), cu piperul si sarea dupa gust. Am umplut pe trei sferturi rosiile cu aceasta compozitie. Deasupra fiecarei rosii am pus, ca o palarioara, cate o ciuperca. Inainte de a folosi ciupercile, le-am oparit cu apa si cu sare. Am asezat intr-o tava unsa cu ulei rosiile, una langa alta, intr-un sos facut din miezul rosiilor bine maruntit, usturoi si marar. Am dat la cuptor pentru 30-40 minute. Se servesc fierbinti, ca aperitiv. Cat timp rosiile au fost in cuptor, din 10 in 10 minute am turnat cate o lingura de sos din tava peste fiecare ciupercuta, pentru ca sa nu se usuce si sa fie frageda.

Lasă un răspuns