Rosii umplute


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
6 rosii mari,
400 g carne (umplutura de carnati),
300 g ciuperci,
1 ceapa,
2 linguri de branza de vaci,
sare, piper,
optional usturoi, patrunjel.
Mod de preparare:
Prajesti carnea intr-o tigaie, eventual sarezi si piperezi, tai ceapa marunt si o pasezi cu mixerul.
Procedezi la fel si cu ciupercile, dupa ce le-ai spalat, pentru a obtine un piure. Amesteci ceapa cu ciupercile si le inabusi la foc mic, intr-o tigaie unsa usor cu ulei de masline. Sarezi foarte putin. Tai in doua rosiile, pe latime, apoi le asezi intr-un vas uns cu putin ulei de masline. Le coci in cuptorul incalzit, timp de 30 de minute.
Faci un amestec omogen din carnea pentru carnati si 2.3 din piureul de ciuperci. Repartizezi uniform amestecul peste rosiile scoase din cuptor. Folosesti 1/3 din piureul de ciuperci pentru a-l pune peste rosii, ca si cum ar fi pesmet. Daca doresti, adaugi usturoi si patrunjel tocat fin.
Bagi rosiile in cuptorul bine incins timp de 30-40 de minute.
Coci, eventual, pe gratar, plasand platoul la mijlocul cuptorului, pentru ca sa nu se arda compozitia.

Lasă un răspuns