Rulada cu capsuni


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
4 oua,
125 g zahar,
100 g faina,
20 g amidon,
1/2 lingurita praf de copt.
Ingrediente pentru crema si decor:
350 g capsuni,
3 pliculete zahar vanilat,
500 ml frisca,
2 plicuri cu intaritor de frisca,
10 ml rom alb.
Mod de preparare:
Bati ouale cu 4 linguri de apa calda in care ai dizolvat zaharul. Amesteci faina cu amidonul si cu praful de copt. Omogenizezi totul foarte bine si torni compozitia intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt, apoi o dai la cuptor pentru 12 minute. Scoti acest aluat pentru rulada, il rastorni pe un servet de bacatarie pudrat cu zahar, desprinzi hartia de pe fundul tavii, dupa care rulezi aluatul cu ajutorul prosopului si il lasi sa se raceasca. Separat, pasezi 250 g capsuni si amesteci compozitia cu 2 pliculete de zahar vanilat. Bati frisca, folosind si praful intaritor si combini romul cu piureul de capsuni. Derulezi blatul, il ungi cu 2/3 din cantitatea de crema si rulezi la foc. Asezi rulada pe un platou, o acoperi cu restul de crema, apoi o dai la frigider pentru o ora. Capsunile ramase, le fierbi timp de 3 minute, la foc mic, cu 3 linguri de apa si cu un plic de zahar vanilat. Strecori si le lasi la racit. Cu acest sos stropesti rulada si apoi o decorezi cu capsuni intregi.

Lasă un răspuns