Rulada de pui cu prune uscate


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Ingrediente:
600 g piept de pui, feliat,
100 g costita, feliata subtire,
16-18 prune uscate,
2 rosii mari, taiate in jumatate,
1 ceapa, taiata bucati,
2-3 catei de usturoi cu coaja,
2 frunze de dafin,
2-3 linguri ulei de masline,
1 pahar de vin alb sau rose,
piper tricolor din rasnita,
sare de mare.
Mod de preparare:
Aplatizati carnea. Feliile obtinute le asezati una langa cealalta pe folie, avand grija ca marginile sa fie usor petrecute una peste cealalta.
Deasupra asezati un strat de costita feliata foarte subtire, iar pe una din margini aliniati prunele uscate. Rulati din partea pe care ati asezat siragul de prune. Daca e nevoie, legati cu ata de bucatarie.
Puneti rulada intr-un vas cu putin ulei de masline, condimentati cu sare si piper tricolor, iar pe langa, asezati legumele si frunzele de dafin.
Turnati vinul, si dati forma in cuptor la 200 grade Celsius timp de 40-45 minute. Din rosii, ceapa, usturoi si zeama lasata in forma, preparati un sos.
Decojiti usturoiul, indepartati pielita rosiilor, si mixati totul cu mixerul vertical. Servit felii de rulada alaturi de cartofi piure si sos.

Lasă un răspuns