Rulada de vita cu spanac, morcov si ardei gras


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1/2 cana vin rosu,
1/3 cana sos de soia, partial desarat,
2 linguri zahar, 1 varf lingurita sare,
1 lingurita praf usturoi,
700 g antricot de vita, desfacut pentru a putea fi rulat si umplut,
170 g frunze tinere de spanac,
4 cepe verzi, tocate fin,
450 g cartofi decojite, rasi,
350 ardei grasi rosii, copti, scursi.
Mod de preparare:
Intr-un vas de plastic cu capac se amesteca vinul rosu cu sosul de soia, zaharul si praful de usturoi. Se adauga carnea. Se agita pentru a se acoperi cu lichid. Se tine la frigider timp de 2-4 ore.
Intre timp, se spala spanacul, dar nu se zvanta. Se pune intr-o oala, timp de 1 minut, la foc potrivit. Se amesteca des, pana se inmoaie. Se transfera pe o farfurie. Se lasa sa se raceasca.
Se incinge cuptorul la 190 grade Celsius.
Se scoate carnea din marinata. Se zvanta. Se pastreaza marinata. Se intinde un strat de spanac peste bucata de carne. Deasupra se pune ceapa verde. Se sareaza. Se aseaza morcovii, apoi ardeii copti. Incepand de la un capat, se ruleaza strans bucata de carne astfel incat sa cuprinda umplutura. Se fixeaza rulada cu scobitori. Se pune rulada cu marginile in jos intr-o tava pentru cuptor. Partea de deasupra se stropeste cu marinata.
Se coace la cuptor 4 minute. Se stropeste cu sosul lasat in tava. Se mai lasa 20 de minute sau mai mult, dupa preferinte. Se lasa sa stea 10 minute.
Intre timp, intr-o cratita mica se fierbe marinata ramasa pana se ingroasa (Se prinde de lingura). Se strecoara si se pune deoparte.
Se taie rulada pe diagonala, in felii. Se pune putina marinata pe fiecare farfurie. Deasupra se pun felii de rulada.

Lasă un răspuns