Salata asortate de iarna cu maioneza din mustar


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Timp de preparare:
3 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 kg gogonele verzi spalate si taiate solzisori foarte fini
1 kg gogosari taiati feliute subtiri
1 kg morcov dat pe razatoarea mare
1/2 kg ceapa taiata solzisori
1/2 l otet
2 l apa
3 linguri sare fara iod
10 linguri zahar
1 pahar miere de albine
boabe de piper
1 borcan de mustar de 400gr
300 – 400 ml ulei

Mod de preparare:
Otetul, apa, sarea, zaharul si piperul se fierb. Cand au dat un clocot se pun toate legumele, se stinge focul, se acopera si se tin la marinat 2 ore, dupa care se scurg si se amesteca cu maioneza facuta din mustar si ulei. Se pun in borcane si merge foarte bine cu carnea de porc. Nu se sterilizeaza. Zeama care ramane se poate folosi la acrit ciorba de burta.

Lasă un răspuns