Salata de ciuperci


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg ciuperci albe (champinion),
2-3 foi dafin,
sare, piper,
ulei,
suc de lamaie,
1 catel de usturoi,
patrunjel verde.
Mod de preparare:
Puneti 1,5 l apa la fiert, cu foile de dafin si sarea. Intre timp, curatati ciupercile de picioruse, le spalati si daca sunt mari se le taiati in doua. Cand fierbe apa, bagati ciupercile si lasati sa clocoteasca, pana ce se inmoaie. Strecurati si asezati intr-un castron.
Separat, amestecati uleiul cu sucul de lamaie, sarea, piperul si usturoiul dat pe razatoarea mica, pana obtineti o emulsie. Turnati peste ciuperci (puteti lungi cu putina apa in care au fiert ciupercile) cat sunt inca fierbinti si lasati o ora sa se patrunda bine. Cand serviti presarati pe ele patrunjel tocat.

Lasă un răspuns