Salata cu pui la gratar


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1/4 cana suc de portocale,
3 linguri suc proaspat de lamaie verde,
2 linguri ulei de masline, 1 lingura otet din vin alb,
1/2 lingurita mustar de Dijon,
3/4 lingurita sare, 1 varf lingurita piper negru,
350 g piept de pui, dezosat, fara piele,
1 mango, curatat, fara samburi, taiat fasii subtiri,
1 rosie, curatat de miez, taiata fasii subtiri,
1/2 castravete, curatat de seminte, taiat felii subtiri,
1/2 cana ceapa rosie, tocata fin,
4 cani verdeturi pentru salata.
Mod de preparare:
1. Intr-un castron mic, se amesteca sucul de portocala cu cel de lamaie verde, uleiul, otetul, mustarul, sarea si piperul. Se transfera 1/4 cana din acest sos intr-un alt castron mic. Se adauga puiul si se amesteca cu sosul. Se pune la frigider, acoperit, intre 30 de minute si 1 ora. Se pastreaza restul de sos.
2. Se incinge gratarul sau rotisorul cuptorului. Se rumeneste puiul 3 minute pe o parte. Se stropeste cu marinata din castronul in care a stat. Se intoarce pe cealalta parte si se rumeneste inca 3 minute. Se pune pe un tocator. Se lasa sa stea 5 minute. Se taie felii.
3. Intr-un castron mare, se combina restul de sos cu mango, rosia, castravetele si ceapa. Se adauga puiul. Se serveste cu frunze de salata.

Lasă un răspuns