Salata de dovlecei si rosii grilate


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Ingrediente pentru o portie:
2 dovlecei mititei,
5 rosii,
frunze de busuioc,
1 lingura ulei de masline e.v.,
1 lingura otet din vin alb,
sare, piper tricolor din rasnita,
2-3 felioare de bagheta.
Mod de preparare:
Spalati dovleceii, apoi ii feliati pe diagonala, pentru a obtine felii mai lunguiete, si ii asezati pe gratarul incins in prealabil. Iii rumeniti dupa bunul plac, apoi ii scoateti pe o farfurie si ii acoperiti. Rosiile le spalati, le taiati in jumatate si le puneti cateva minute la rumenit.
Daca serviti salata cu felii de bagheta, le puteti grila impreuna cu rosiile.
In timp ce se grileaza rosiile si bagheta, pregatiti dressing-ul din ulei de masline extra virgin, otet din vin alb (cu aciditatea scazuta), sare de mare si piper tricolor proaspat rasnit. Aranjati feliile de dovlecei, jumatatile de rosii grilate si frunzele de busuioc pe un platou sau o farfurie incapatoare, apoi stropiti peste tot cu dressing si serviti cu feliile de bagheta rumenite.

Lasă un răspuns