Salata de gogonele coapte


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
3 kg de gogonele
3 cepe mari dintre care una rosie
2 linguri otet de mere
sare,piper si ulei dupa gust(200-250 ml)

Mod de preparare:
Am copt gogonelele in cuptorul aragazului la grill . Dupa ce s-au copt,le-am tinut acoperite cu un prosop,iar cand s-au mai racit le-am curatat de pielite si le-am lasat la scurs intr-o strecuratoare.Dupa ce s-au scurs suficient le-am tocat la blender si le-am amestecat cu otet,ulei,sare,piper si ceapa tocata marunt .
Pentru iarna puteti pastra salata in borcane atat cu ceapa cat si fara ceapa,aceasta adaugandu-se doar in momentul servirii.
Borcanele se capseaza bine,se invelesc in ziare,hartii sau carpe si se fierb 30-40 de minute la bain-marie.Daca nu este destul de racoros locul in care se vor pastra borcanele se adauga in salata putina aspirina sau conservant pentru siguranta.
Este o salata extraordinar de gustoasa si binevenita in zilele de post.

Lasă un răspuns