Salata Nicoise cu carne de vita


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
350 g pulpa de vita slaba, sare si piper,
1/4 lingurita verdeturi aromate de Provence uscate,
450 g cartofi noi, mici, curatati,
250 g fasole verde, curatata,
250 g fasole boabe congelata, dezghetata,
300 g rosii cherry, taiate jumatati,
1/2 cana masline verzi si negre, fara samburi,
2 linguri chives, tocati marunt,
3 linguri patrunjel, tocat,
2 linguri ulei de masline extra-virgin,
1 lingura otet din vin rosu,
2 linguri mustar de Dijon,
4 cani frunze de spanac tanar,
4 cani frunze de salata, rupte.
Mod de preparare:
1. Se usuca pulpa de vita cu servetele de hartie. Se sareaza, se pipereaza si se freaca cu verdeturile aromate pe ambele parti. Se lasa deoparte.
2. Intr-o cratita mare cu apa care clocoteste, se fierb cartofii timp de 10 minute. Se adauga fasolea verde si cea boabe. Se fierb circa 5 minute, pana se inmoaie legumele. Se scurg si se calesc sub jet de apa rece petnru a se raci.
3. Intr-un castron, se combina cartofii cu fasolea, rosiile, maslinele, patrunjelul si chives.
4. Se infierbanta o tigaie de teflon, la foc mediu spre puternic. Se frige carnea de vita cate 3 minute pe fiecare parte. Se lasa 5 minute pe o farfurie.
5. Intre timp, se combina uleiul, otetul si mustarul cu 2 linguri de apa intr-un borcan cu capac cu filet. Se sareaza si se pipereaza. Se agita borcanul, pentru a se amesteca bine.
6. Se taie friptura in suvite groase de 0.5 cm. Se adauga la legume. Lichidul lasat de friptura pe farfurie se scurge in sos. Se toarna sosul peste carne si legume. Se amesteca. Intr-un castron pentru salate, se combina frunzele de salata cu cele de spanac. Se pun friptura si legumele peste frunze si se servesc imediat.

Lasă un răspuns