Salata de vinete


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 3 kg vinete
  • 3 cepe
  • 8 linguri ulei
  • sare, piper
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Dupa ce am asezat vinetele in tava cuptorului in care in prealabil am pus hartie de copt, am dat la cuptor la cca 200 grade C cca 45 min. Am intors vinetele din cand in cand pe o parte si pe alta. Dupa ce s-au copt le-am curatat de coaja si le-am scos miezul incepand de la coada.
Miezul de la vinete l-am pus intr-o strecuratoare si am lasat sa se scurga de suc, apasand cu o lingura.
Tocati vinetele, apoi incorporati doua cepe data pe razatoare, pe gaurile mari. Incorporati apoi uleiul incet, lingura cu lingura ca la maioneza. Dregeti de sare si piper si apoi adugati si cealalta ceapa taiata cubulete.
Serviti salata de vinete cu paine.

Lasă un răspuns