Salau cu legume si orez


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
4 fileuri de salau,
2 dovlecei, feliati grob,
1 ardei gras rosu, tocat grob,
2 morcoviori, taiat bastonase groabe,
3 fire de ceapa verde, taiata rondele,
frunze de busuioc, rupte cu degetele,
sare de mare,
herbes de provence,
piper,
ulei de masline,
zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Puneti orezul la fiert. Legumele si frunzele de busuioc, le „trageti” aproximativ 3-4 minute in putin ulei de masline, atat cat sa ramana inca crocante, si le condimentati. Le amestecati cu orezul fiert. Acoperiti vasul si va ocupati de salau. Daca fileurile sunt prea lungi si nu incap in tigaia in care doriti sa le prajiti, le taiati in jumatate. Le condimentati cu sare, herbes de provence, piper, le stropiti cu putin suc de lamaie si le prajiti cate 2-3 minute pe fiecare parte in ulei de masline. Partile de la jumatate inspre coada se fac mai repede, fiind mai subtiri. Salaul este un peste fin, asa ca aveti grija la prajit sa nu il uscati prea mult.

Lasă un răspuns