Salau provensal


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg salau,
100 g ceapa uscata sau verde,
150 ml ulei,
50 g bulion,
25 g usturoi uscat sau usturoi verde,
60 g faina,
150 ml vin alb,
1 kg rosii mici,
1 legatura verdeata,
piper, sare, cimbru.
Mod de preparare:
Cureti salaul, il speli bine, ii scoti pielita, apoi il despici de-a lungul spinarii. Scoti fileurile, le tai bucati de marime potrivita, le sarezi si le treci prin faina, apoi le prajesti.
In restul de ulei, calesti ceapa tocata marunt, presari faina ramasa peste ea si stingi cu bulionul subtiat cu apa. Adaugi apoi usturoiul taiat feliute, sarea si piperul. In acest sos, pui bucatile de peste prajit, vinul si rosiile curatate de coaja si de seminte si taiate in cuburi.
Dai apoi vasul la cuptor si urmaresti pana scade sosul. Cand e gata, asezi bucatile de peste pe farfurie, pui sosul de rosii deasupra si presari patrunjel verde tocat marunt.
Carnea de peste va fi foarte delicioasa, combinata cu acest sos.

Lasă un răspuns