Salsa cu rosii la gratar si ardei gras


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 rosii coapte, tari,
1 ceapa mica, taiata in felii de 2 cm grosime,
2 lingurite ulei de masline,
1 stiulete de porumb, nedesfacut,
1 ardei gras rosu mic, curatat de seminte, tocat fin,
1 ardei gras galben mic, curatat de seminte, tocat fin,
2 catei de usturoi, tocati fin,
1/2 lingurita cumin, macinat,
1/2 lingurita oregano uscat, faramitat,
1/2 lingurita sare,
1/4 lingurita boia de ardei,
2 linguri coriandru, tocat.
Mod de preparare:
1.Se incinge gratarul sau rotisorul din cuptor la foc potrivit. Se ung rosiile si ceapa cu ulei de masline. Se asaza rosiile, ceapa si porumbul pe gratar.
2.Se lasa la rumenit timp de 10-12 minute, asezand gratarul la 10 cm distanta de sursa de caldura si intorcand frecvent legumele pana cand se rumenesc.
3.Cand s-au racit suficient, rosiile si ceapa se toaca fin. Se indeparteaza frunzele porumbului si se scot boabele de pe stiulete.
4.Se amesteca rosiile, ceapa, porumbul, ardeiul gras, cel galben, usturoiul, cuminul, oregano, sarea, boiaua si coriandrul intr-un castron. Se pune castronul la frigider pana cand se serveste.

Lasă un răspuns