Sandvisuri din vinete cu rosii


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
50 g branza de capra, faramitata,
1 lingura de chives proaspeti, maruntiti, sau o ceapa verde (frunzele), tocata fin,
1/4 cana pesmet,
2 linguri branza parmezan rasa,
1/2 lingurita busuioc uscat, faramitat,
1 ou mare,
1 albus mare,
1/4 lingurita sare,
12 rondele de vanata curatate de coaja, groase de 0.5 cm,
6 rondele subtiri de rosie, zvantate,
2 linguri ulei de masline.
Mod de preparare:
1. Intr-un castron se amesteca branza de capra cu chives. Intr-un vas se combina pesmetul, branza si busuiocul. In alt vas se bat oul, albusul si sarea.
2. Pe feliile de vanata se intind cate 2 lingurite de amestec cu branza. Deasupra se pune cate o felie de rosie si una de vanata. Se prepara 6 sandvisuri.
3. Sandvisurile se trec prin ou, apoi in amestecul cu pesmet, pe ambele parti. Se pun pe hartie cerata.
4. Intr-o tigaie mare de teflon, se incinge 1 1/2 lingura de ulei, la foc potrivit. Se asaza sandvisurile pe un singur strat (la nevoie se lucreaza in mai multe transe). Se rumenesc 10-12 minute, pana devin aurii si moi in interior (se testeaza infigand o furculita in ele). La jumatatea intervalului se intorc pe cealalta parte. La nevoie se adauga ulei. Se servesc caldute.

Lasă un răspuns