Saramura de crap cu masline


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
4-6 bucati file de crap,
1 kg rosii,
4 ardei capia,
2 cepe,
4-5 catei usturoi,
2 lamai verzi,
o legatura patrunjel,
2 linguri ulei de floarea-soarelui,
300 g masline verzi,
o lingurita boia iute.
Mod de preparare:
Am condimentat bucatile de crap cu sare, boia, piper si am stropit cu zeama de lamaie pe toata suprafata. Am infasurat in folie si am lasat la rece.
Intre timp, am pregatit gratarul. Am uns cu o ceapa dupa ce s-a incins si am pus pentru inceput ardeii capia.
Am asezat pestele pe gratarul foarte bine incinsca sa se pastreze intreg si sa nu se desfaca. Am rasucit la intervale scurte si, dupa ce s-a rumenit, am aranjat intr-un bol.
Am oparit rosiile, le-am decojit si le-am taiat cubulete. Am curatat ardeii inabusiti si i-am feliat, la fel si ceapa rosie si usturoiul. Le-am pus pe toate intr-un bol, am adaugat rosiile si putin ulei, am condimentat si am dat in cateva clocote.
Pestele copt l-am pus in saramura si am servit cu masline. Am ornat cu patrunjel. Puteti servi cu garnitura de orez.

Lasă un răspuns