Sarbusca


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
3-4 L ser dela casul proaspat,
o mana buna de cas dulce,
1 cana smantana,
1 ceapa,
1 morcov,
1 kg cartofi noi ,
verdeata multa (loboda, patrunjel, marar, leustean), sare.
Mod de preparare:
Morcovul si ceapa le toci marunt, le pui la calit in ulei incins, dupa care le fierbi impreuna cu verdeata. Adaugi zer, doar atat cat sa le cuprinda. Cand legumele s-au inmuiat bine, adaugi cartofii curatati, spalati si taiati cuburi potrivit de mari. Cand zarzavatul si cartofii sunt gata fierte, torni deasupra zerul ramas si adaugi bucati de cas dulce. Potrivesti de sare. Dupa 1-2 clocote, adaugi putina verdeata tocata si tragi oala de pe foc.
Cand mamaliga este gata, adaugi smantana cat cuprinde, este tot ce mai are nevoie sarbusca. Este buna atat rece cat si calda.

Lasă un răspuns