Sardine turcesti


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
5 sardine, 6 rosii,
50 g masline negre,
4 catei de usturoi,
50 g faina,
1 legatura busuioc,
1 lingura piper negru (boabe), sare,
1 lingura stafide.
Mod de preparare:
Cureti usturoiul, oparesti rosiile, indepartezi pielita si le tai bucatele. Tai cu foarfeca 1/2 din legatura de busuioc si pui restul deoparte. Cureti sardinele, le speli bine si le zvanti cu hartie absorbanta. Le dai prin faina si le prajesti timp de 5 minute in uleiul incins, dupa care le lasi sa se scurga. Pui in tigaie cateii de usturoi (intregi) si ii prajesti circa 4 minute. Adaugi rosiile, boabele de piper, stafidele, busuiocul taiat si maslinele, gusti de sare si lasi sa fiarba incet, inca 5 minute.
Rastorni legumele calde pe un platou, asezi deasupra sardinele prajite, le ornezi cu busuiocul pus deoparte si le servesti fierbinti sau reci.

Lasă un răspuns