Sarlota cu mere


Ingrediente
  • 3-4 mere
  • o lingurita suc de lamaie
  • doua linguri zahar brun
  • o cana faina
  • o cana zahar tos
  • 4 linguri unt nesarat
  • 4 linguri ulei
  • doua oua
  • o lingurita extract de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • zahar tos pentru deasupra
_ads

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 191 grade C. Decojiti merele si le scoateti miezul (nu le tocati). Le taiati in inele subtiri si le puneti intr-un bol. Le stropiti cu suc de lamaie si le dati deoparte.

Ungeti o tava de copt cu diametrul de cca 23 cm cu unt.

Intr-un castron mixati impreuna unt, zahar tos si ulei pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati vanilie si oua continuand sa amestecati. Adaugati faina si scortisoara si omogenizati.

Asezati in tava de copt inelele de mere. Acoperiti cu zahar brun, apoi turnati aluatul peste si neteziti cu o spatula.

Coaceti timp de 25-30 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.

Dupa ce prajitura este gata dati la racit 10 minute apoi o rasturnati pe un fund astfel incat inelele de mere sa fie deasupra.

Presarati cu zahar tos si serviti.

Lasă un răspuns