Sarmale cu orez in foi de varza dulce


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
1-2 buc varza proaspata (eu am folosit foi de varza congelate)
3 cepe
3-4 linguri de marar tocat
250 g orez
2-3 linguri pasta de tomate sau bullion
150-200ml suc de rosii
2-3 rosii
2 buc. ardei gras (eu am folosit ardei congelat rosu si verde)
100-150 ml ulei
2-3 linguri stafide
3-4 linguri miez de nuca macinat mai mare
sare,piper,ienibahar,condimente(cimbru,tarhon)
7-8 piper boabe
5-6 coriandru boabe
3-4 foi de dafin,o crenguta busuioc,o crenguta cimbru
bors dupa gust (eu am folosit 250 ml)

Mod de preparare:
Daca folositi varza dulce proaspata si nu congelata , aceasta se spala,se opareste pana se inmoaie in apa cu putina sare si bors(nu trebuie sa se inmoaie prea tare).
Foile se folosesc intregi sau pe jumatate in functie de marimea lor.
Eu am scos foile de varza de la congelator,le-am lasat la dezghetat,dupa care am trecut la formarea sarmalelor .
Ceapa tocata marunt si orezul ales,spalat si bine scurs,se calesc in toata cantitatea de ulei 4-5 minute la foc mic amestecand continuu sa nu se lipeasca si nici sa se rumeneasca ceapa.Orezul trebuie sa se intareasca putin,se adauga putina apa fiarta, un ardei tocat marunt,stafidele,miezul de nuca,se amesteca bine,se adauga bulionul sau pasta de tomate,mararul tocat,se potriveste de sare si condimente si se lasa sa fiarba un pic pana scade lichidul si orezul a fiert cam pe jumatate.
Foile de varza se umplu cu aceasta compozitie dupa ce s-a racorit putin.
Se aseaza compozitia pe marginea foii,apoi se intoarce un capat al frunzei peste compozitie si se ruleaza pana la celalalt capat,marginile frunzei de la capete se introduce in interiorul sarmalei.
De aceasta data am format sarmalele la aparatul special de facut sarmale .
Foile ramase se toaca marunt si se folosesc pentru a se aseza un strat pe fundul cratitei ,peste care se aseaza ardei tocat,rosii tocate, sarmale si tot asa in straturi suprapuse,ultimul strat fiind de varza tocata.Deasupra se pun boabe de piper,boabe de coriandru,foi de dafin,o crenguta de cimbru,o crenguta de busuioc,felii de rosii,ardei rosu tocat, sucul de rosii ,putina apa fiarta si bors in functie de gust si preferinta.Se lasa sa fiarba la foc mic,iar cand sunt fierte pe jumatate se vor introduce la cuptor pana fierb si se rumenesc foarte bine.Daca sarmalele scad prea mult se mai completeaza cu putina apa fiarta,suc de rosii si bors.

Lasă un răspuns