Sarmale in foi de varza


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru 10 portii:
500 g carne vita,
400 g carne porc,
100 g orez,
250 g ceapa,
4 kg varza,
50 ml otet,
150 ml ulei,
1 kg rosii,
100 ml vin,
100 g pasta tomate,
300 g costita afumata,
sare, cimbru, piper dupa gust.
Mod de preparare:
Spalati carnea, lasati sa se zvante si o taiati bucati. Curatati ceapa, o spalati, jumatate se taie felii mari, iar restul marunt. Varza se curata de frunzele exterioare si cotoare, se spala, apoi se opareste in apa cu otet si sare. Rosiile se curata, se spala, si se taie felii. Costita se spală cu apa calda. Ceapa taiata felii se inabusa in ulei cu putina apa, se raceste, dupa care se trece prin masina de tocat odata cu carnea. In compozitia rezultata, se adauga orezul, oparit si scurs, odata cu piperul macinat si sare. Compozitia de carne pentru sarmale se portioneaza de marirnea unei nuci mijlocii si se asaza pe fiecare foaie de varza, care se ruleaza, introducind capetele in interior. In vas se pune mai intii un strat de varza taiata marunt, iar pe margine, pina aproape de mijloc, se aseaza sarmalele in straturi suprapuse, lasind la mijlocul vasului loc pentru varza tocata si costita (bucati mari). Din uleiul ramas, pasta de tomate, ceapa si apa se formeaza un sos care se adauga peste sarmale, impreuna cu piper boabe, cimbru si rosiile taiate felii. Se fierb cca 2 ore. Se scoate costita, se dezoseaza si se portioneaza in felioare subtiri. Se servesc pe platou sau in farfurie cite 3-4 bucati la portie, cu costita si mamaliga.

Lasă un răspuns