Sarmalute din varza dulce


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Timp de preparare:
1 ora si 50 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1 varza noua proaspata( 1,5 kg)
3/4 cana orez
1 kg carne tocata amestec
1 ceapa
marar
cimbru
1/2 l bulion facut in casa
oase afumate
150 g bacon
sare
piper

Mod de preparare:
Carnea tocata se mai macina o data cu masina de carne.
Ceapa se curata , se toaca marunt si se caleste in foarte putin ulei pina cand devine sticloasa.
Varza o oparim cateva minute in apa ce fierbe cu o lingurita cu sare( dupa ce i-am scos cotorul).Desfacem frunzele si taiem partea tare. Daca frunzele sunt prea mari, le taiem in doua.Bucatelele de varza ramase le taiem marunt.
Carnea tocata o amestecam bine cu orezul spalat, marar verde tocat, ceapa calita, sare, piper.
Luam cate o bucata de foaie de varza in palma si cu ajutorul unei linguri luam din compozitia de carne tocata , cam 1/2 de lingura , o asezam in palma peste foaie si o rulam cat mai strans avand grija sa rulam si marzinile verzei sa nu iasa umplutura.
Dupa ce toate sarmalele au fost rulate, punem pe funsul unei oale varza taiata marunt, cimbru, , marar, o parte din oasele afumate( celelate le punem la mijlocul sarmalelor stivuite)si incepem sa stivuim sarmalele,
Deasupra presaram cimbru si marat, acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc mic cam 50 minute. Adaugam apoi bulionul si lasam sa mai fiarba 15 minute acoperit, dupa care stingem focul si lasam sarmalele sa se odihneasca putin.
La servire , la fiecare portie de sarmale adaugam carne afumata si bacon.
Cine doreste, poate servi sarmalutele cu smantana sau cu mamaliguta.

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns