Sarmalute in frunze de loboda


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1/2 kg carne de vita tocata,
1/2 kg carne de porc tocata,
cca 100 g orez,
1 ou,
1 ceapa mare,
piper, sare, bulion,
frunze de loboda.
Mod de preparare:
Carnea de vita si cea de porc, tocata, o amesteci cu ceapa tocata marunt, oul, sare, piper si orezul. Frunzele de loboda le oparesti un minut in apa cu putina sare, le scoti apoi si le pui in strecuratoare sa se scurga de apa. Iei cate putin din compozitia de carne, pui pe fiecare frunza, rulezi si faci sarmalele.
Intr-o oala, asezi pe fundul ei cateva frunze de loboda, apoi asezi sarmalele, rand pe rand. La final, acoperi tot cu frunze de loboda, torni un pahar de apa si bulion si le pui la fiert.
Cand sunt gata, le poti servi cu smantana.

Lasă un răspuns