Scoici umplute cu spanac


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
12 scoici cu chichilie tare,
3 linguri ulei de masline,
1/4 cana ceapa, tocata fin, 2 catei de usturoi, tocati,
4 linguri faina, 1/3 cana pesmet proaspat,
2/3 cana smantana subtire, defresata,
1 varf lingurita piper cayenne,
1/3 cana spanac tocat congelat, scurs dupa decongelare,
4 lingurite branza parmezan, rasa.
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie mare cu apa se dau in clocot scoicile. Se acopera si se mai fierb 4 minute, pana se deschid. (Dupa 2 minute se verifica mereu scoicile si se scot cele care se deschid; se indeparteaza cele care nu se deschid.) Se pun scoicile intr-un castron; cand s-au racit suficient, se indeparteaza cochilia de deasupra. Se asaza jumatatile de cochilie cu scoicile atasate pe o tava de cuptor.
2. Se incinge cuptorul la 230 grade C. Intr-o cratita, se incing 2 linguri de ulei de masline. Se calesc 5 minute ceapa si usturoiul. Se adauga faina si se mai fierbe 1 minut. Se adauga smantana, sare si piper cayenne si se lasa la foc 3 minute, pana se ingroasa sosul. Se adauga spanacul. Se umplu scoicile cu amestecul.
3. Se amesteca pesmetul cu branza si se presara peste scoici. Se stropesc cu uleiul ramas. Se coc circa 5 minute, pana cand sunt fierbinti.

Lasă un răspuns