Serbet de coacaze


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Ingrediente:
1 kg zahar,
1 pahar mare zeama de coacaze,
cateva picaturi de lamaie,
vanilie sau zahar vanilat.
Mod de preparare:
Alegi coacazele bine coapte si proaspete, de preferat rosii sau negre. Le cureti de pe ciorchini, apoi le speli sub jet de apa si le lasi sa se scurga de apa. Le treci printr-o presa sau le zdrobesti cu o lingura de lemn procedand ca si in cazul altor fructe.
Sucul obtinut il strecori si il lasi sa se limpezeasca. Pui zaharul in vasul pregatit pentru serbet, torni un pahar mare plin cu zeama si jumatate de pahar de apa rece.
Amesteci bine, vasul fiind pe marginea aragazului si, cand zaharul s-a dizolvat, adaugi zaharul vanilat si dai vasul la un foc tare. Fierbi siropul si, cand este gata, il lasi sa se raceasca. Cand este caldut, il freci, adaugand treptat zeama de lamaie.

Lasă un răspuns