Somon pe pat de legume verzi


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 1/4 cana suc de grepfrut,
  • 1 1/2 lingura mustar, 1 1/2 lingura miere,
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute,
  • 4 fileuri de somon (a cate 170 g),
  • 700 g varza kale, fara tulpini, tocata,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1/2 ardei gras rosu, curatat, tocat fin,
  • 1/2 ardei gras galben, curatat, tocat fin.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Intr-un vas mare, in care sa incapa fileurile de peste pe un singur strat, se amesteca sucul de grepfrut cu mustarul, mierea si boiaua. Se pune vasul la frigider timp de 30 de minute.
Se incinge rotisorul.
Intr-o oala mare, se clocotesc 500 ml apa. Se pune varza kale si se fierbe 5 minute. Se scurge de apa. Se stoarce pentru a indeparta apa in exces.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc potrivit. Se adauga ardeii si se calesc 1 minut. Se adauga varza kale. Se caleste 3 minute, pana se inmoaie. Se ia tigaia de pe foc si se mentine calda.
Se scoate somonul din marinata. Se pune cu pielea in jos, in tava rotisorului, care a fost tapetata cu folie. Se pastreaza marinata.
Se rumeneste pestele 3 minute, la 10 cm distanta de sursa de caldura. Se stropeste cu marinata. Se mai rumeneste 3-4 minute, pana cand carnea devine opaca si se desface cand este intepata. Se serveste somonul pe un pat de varza kale si ardei.

Lasă un răspuns