Spaghete cu fructe de mare


Ingrediente
  • Pentru patru portii:
  • 400 g spaghete
  • 50 ml ulei
  • trei catei de usturoi
  • 500 g fructe de mare (congelate sau nu)
  • zeama de la 1/2 lamaie mica
  • 1/2 pahar de vin alb sec
  • cca 300 ml suc de rosii
  • 1 rosie
  • 1 lingura de smantana
  • oregano, sare, piper.
_ads

Mod de preparare:

Am pus sa fiarba apa, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat spaghetele. Intre timp m-am ocupat de sos. Am spalat bine, cu apa rece, fructele de mare si le-am taiat pe cele mari.

Le-am pus sa se opareasca pentru cca 2-3 minute.

Am tocat marunt usturoiul si l-am calit in uleiul incins, dupa care am adaugat fructele de mare.

Le-am calit si pe acestea putin cu usturoiul, apoi am adaugat zeama de lamaie si vinul alb.

Dupa trei minute, am adaugat si rosia taiata cubulete, sosul de rosii, oregano, sare si piper, lasand pe foc inca 7-8 minute.

La sfarsit am pus smantana.

Lasă un răspuns