Spanac cu carne de miel


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aproximativ 10 portii:
Pentru 10 portii:
500 kg carne de miel,
200 ml ulei,
250 g ceapa,
100 g pasta de tomate,
100 g faina,
500 kg spanac,
3 g sare de lamaie,
50 g lamaie,
50 g usturoi,
sare, piper,
dupa gust.
Mod de preparare:
Portionati carnea de miel, o spalati, o scurgeti si inabusiti intr-un vas cu ulei. Sarati si piperati. Cand carnea de miel este gata inabusita, o scoateti in alt vas. In sosul format, cu putina apa, inabusiti ceapa care a fost curatata, spalata si taiata marunt. Adaugati faina dizolvata in apa impreuna cu pasta de tomate si putina apa pentru fierbere timp de aprox 30 minute. Cand componentele sunt fierte, strecurati prin strecuratoare, iar sosul format il punetie peste carne impreuna cu usturoiul si mai fierbeti aprox 30 minute. Curatati spanacul de cozi si il spalati in mai multe ape, apoi puneti la fiert in apa clocotita cu sare timp de 10 minute. Il scurgeti, il dati la racit, apoi taiati mare si adaugati in vasul cu carne, odata cu sarea de lamaie dizolvata in putina apa, si continuati fierberea aproximativ 10 minute. Puneti carnea in farfurie iar spanacul deasupra acesteia.

Lasă un răspuns