Spanac cu ochiuri


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg spanac,
4 oua,
4 linguri faina,
700 ml lapte,
1 cub concentrat legume, pui sau vita,
5-6 catei usturoi,
1-2 lingurite zahar,
optional unt cat o nuca,
6 linguri ulei,
20 ml ulei pentru prajit ouale,
sare, piper.
Mod de preparare:
Am ales si spalat spanacul si l-am dat la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Am lasat la fiert pentru 10 minute, la foc mic, am strecurat si tocat marunt.
Am pus laptele cu concentratul si zahar la fiert intr-o cratita. Intr-o alta cratita am pus uleiul, faina, amestecand bine cu telul si am pus pe foc. Dupa 15 secunde am turnat laptele clocotit, amestecand cu telul. Daca se ingroasa prea tare de la inceput, mai puneti putin lapte rece sau apa si lasati sa fiarba vreo 4-5 minute amestecand cu telul. Am adaugat apoi spanacul tocat, untul, usturoiul tocat marunt si am dres gustul de sare, piper.
Am prajit ouale ochiuri, doua cate doua, cu putina sare si stropindu-le mereu deasupra cu uleiul din tigaie.
Am pus pe farfurii spanacul cu cate doua oua deasupra.

Lasă un răspuns