Spanac scazut


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 1/2 kg spanac,
  • 80-100 ml ulei,
  • o lingura faina de grau,
  • 5 catei usturoi,
  • o cana lapte (cca 250 ml),
  • sare dupa gust.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Spalati spanacul in cateva ape, apoi puneti la fiert in apa clocotita cu sare, timp de 8-10 min. Dupa ce fierbe strecurati si toacati marunt. Incingeti uleiul intr-o cratita, adauga faina si amesteca pana se rumeneste, la foc mic. Dupa ce faina se rumeneste, adaugati spanacul tocat si imediat laptele rece, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Fierbeti la foc mic, pana ce mancarea se ingroasa. Potriviti gustul de sare. Daca vi se pare prea consistenta mancarea, adaugati lapte in plus si mai fierbeti putin.
Serviti cu oua ochiuri, snitele, carnaciori afumati, gratare, dupa preferinta.

Lasă un răspuns