Specialitate munteneasca


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
500 ml lapte,
3 oua,
3 linguri sifon,
1/4 lingurita sare,
ulei,
10 lingurite cu varf de faina.
Ingrediente pentru compozitie:
500 g ciuperci proaspete sau din conserva,
piper,
1 ceapa,
450 g smantana.
Ingrediente pentru decor:
frunze de salvie,
2 rosii.
Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteci cu mixerul faina si ouale. Treptat, adaugi laptele si sifonul, amestecand continuu. Adaugi sare si amesteci pana capata consistenta unei smantani. Incingi o tigaie de teflon si o ungi cu ulei. Iei cu polonicul din amestec si pui in tigaie sa se prajeasca, miscand-o circular, astfel incat aluatul sa se intinda uniform. Prajesti fiecare clatita aproximativ 2 minute pe fiecare parte, pana capata culoare aurie. Tai ceapa marunt si o prajesti putin in ulei de masline. Adaugi ciupercile feliate, acoperi cratita si lasi la inabusit aproximativ 15 minute. Asezi pe un platou prima clatita peste care intinzi un strat de smantana si unul de ciuperci. Repeti operatiunea cu urmatoarele straturi, pana se consuma toate ingredientele. Garnisesti tortul de clatite cu rosii si cu frunze de salvie.
Poti servi preparatul ca atare sau ca o garnitura.

Lasă un răspuns