Spuma de ciocolata alba


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Ingrediente:
250 g ciocolata alba,
300 ml smantana de frisca,
100 g creme fraîche,
1 pastaie vanilie,
100 ml lapte,
50 g zahar,
10 g agar-agar (Agartine),
rom (optional).
Mod de preparare:
Aromati spuma cu ce va place. Cu alcool, adica cu lichiorul preferat sau un espresso betonat (20-25 ml), sau ceva mai tare ca un rom de Jamaica, chiar un cognac bun sau whisky. Lasati fantezia sa danseze!
Topiti ciocolata impreuna cu 100 ml smantana lichida si continutul unei pastai de vanilie pe baie de aburi, apoi lasati la racorit. Adaugati creme fraîche si amestecati. Dizolvati praful de agar-agar in lapte cu zahar, apoi lasati sa traga un clocot scurt. Puteti face aceasta operatie iîntr-o craticioara mica, sau intr-o cana de ceramica sau sticla in aparatul cu microunde. Atentie ca incepe foarte repede a clocoti! Acest amestec il lasati la racorit, apoi il adaugati la ciocolata topita si racita si il mixati bine. Acum puteti adauga si alcoolul sau un espresso tare, sau orice aroma doriti. In final bateti smantana lichida ramasa, pana obtineti o frisca densa, pe care o mixati usor la amestecul de ciocolata. Portionati spuma obtinuta in castronele, cupe, pahare… etc, si dati la rece pentru 2-3 ore. Puteti lasa si intr-un vas mare, care la fel, il dati la rece pentru 3 ore, apoi portionati si serviti pe farfurii, platouri… pe oglinda de sos de ciocolata neagra sau fructe, si ornati dupa bunul plac.

Lasă un răspuns