Strudel cu branza


Ingrediente
  • Ingrediente entru aluat:
  • 200 g unt (100 g pentru aluat, separat 100 g amestecate cu 1 si ½ lingura faina),
  • 200 g smantana,
  • un ou,
  • 500 g faina,
  • doua plicuri zahar vanilat.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 g branza dulce ,
  • 200 g branza sarata,
  • doua oua,
  • 100 g stafide,
  • un plic zahar vanilat,
  • esenta de rom.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Amestecati ingredientele pentru aluat pana se formeaza o coca tare. Untul ramas, cele 100 g, il frecati cu o lingura si jumate de faina pana obtineti o pasta.
Intindeti aluatul cu un sucitor, apoi ungeti toata suprafata cu pasta de unt. Rulati si taiati in patru bucati egale. Fiecare bucata o inchiati la capete pentru a nu iesi untul. Lasati la frigider aproximativ 3 ore.
Intre timp preparati umplutura. Amestecati cele doua sortimente de branza cu ouale, stafidele, zaharul vanilat si esenta de rom.
Dupa cele 3 ore scoatem aluatul din frigider si intindeti cu sucitorul fiecare bucata in parte. Umpleti cu compozitia de branza, apoi rulati usor si asezati intr-o tava tapetatat cu hartie de copt. Lasati la cuptor pentru aproximativ 45 minute, pana se rumeneste.

Lasă un răspuns