Supa-crema de sfecla rosie


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2-3 sfecle mijlocii,
1 ceapa,
1 morcov,
1 cartof,
1 lingura faina,
80 g unt,
2 oua,
150 g smantana,
sare, 1/2 lamaie.
Mod de preparare:
Cureti legumele si le speli pe toate, mai putin sfecla. Pastrezi 1/2 sfecla cruda in frigider, iar restul legumelor le tai in bucati mari si le fierbi la foc mediu, in 1 1/2 litru apa. Scurgi legumele si le treci prin sita sau le pasezi in blender, adaugand si putina zeama.
Topesti intr-o oala 50 g unt, presari faina si amesteci, apoi torni treptat supa de legume si continui fierberea la foc mic, pentru 15 minute.
La sfarsit adaugi piureul de legume, sare dupa gust, zeama de lamaie si restul de unt.
Stingi focul, pui sfecla ramasa, data pe razatoarea fina si torni in fir subtire oul batut cu smantana si putita sare, amestecand usor.
Servesti supa-crema cu crutoane.

Lasă un răspuns