Supa-crema de verdeturi


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 lingurite ulei de masline,
2 fire de praz, partea alba si cea verde-deschis, tocate mari,
1 ceapa potrivita tocata mare,
2 catei de usturoi, tocati,
1 snop de varza collard, fara tulpini, tocata mare,
1 snop sfecla de frunze, fara tulpini, tocata mare,
2 cartofi potriviti, cu coaja, tocati mare,
1 morcov, curatat, tocat mare 800 g supa de pasare, degresata,
1 lingurita sare, 1/2 cana smantana subtire.
Mod de preparare:
1. Se incinge uleiul intr-o oala mare, la foc potrivit. Se adauga prazul si ceapa. Se calesc circa 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul; se caleste timp de 2 minute. Se adauga varza collard, sfecla de frunze, cartofii si morcovul. Se adauga supa de pasare, 4 cani de apa si sarea. Se fierbe la foc mic 50 de minute, partial acoperit.
2. Intr-un blender sau robot de bucatarie se mixeaza supa in transe, obtinandu-se un piure. Se pune piureul in oala. Se adauga smantana. Supa se incalzeste cat sa fie buna de mancat.

Lasă un răspuns