Supa cu legume coapte la cuptor


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 lingura ulei de masline,
5 catei de usturoi, decojiti,
350 g cartofi obisnuiti, cu coaja, taiati cubulete,
2 ardei grasi verzi, curatatide seminte si taiati bucati de 1, 5 cm,
1/2 lingurita rozmarin uscat, faramitat,
1 dovlecel galben de vara, taiat bucati de 1,5 cm,
1 ceapa rosie mare, taiata cubulete de 1,5 cm,
1-1/2 cana suc de morcovi,
350 g rosii, taiate cubulete, 3/4 lingurita sare,
1 lingurita tarhon uscat, faramitat.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 230 grade Celsius. Intr-o tava mare de cuptor se pun uleiul si usturoiul. Se coc 5 minute. Se adauga cartofii, ardeii si rozmarinul. Se dau prin uleiul din tava. Se coc 15 minute, pana se inmoaie cartofii.
2. Se adauga dovlecelul si ceapa. Se coc inca 15 minute.
3. Intr-o cratita mare se pun sucul de morcovi, rosiile, tarhonul si sarea. Se fierb la foc potrivit. Se adauga in cratita legumele coapte.
4. Se toarna o cana de apa in tava de cuptor si se desprind bucatelele rumenite de legume prinse de tava. Se toarna lichidul din tava in catita. Se mai fierbe 2 minute la foc mic, apoi se serveste.

Lasă un răspuns