Supa cu legume de vara


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 lingurite ulei de masline,
1 ceapa potrivita, tocata fin,
1 tija mare de telina, tocata fin,
2 lingurite ghimbir proaspat, curatat, tocat fin,
100 g fasole verde, taiata marunt,
2 cartofi potriviti, cu coaja, taiati cubulete,
1 morcov mare, curatat, taiat cubulete,
1 dovlecel galben de vara potrivit, curatat de seminte, taiat cubulete,
1 frunza de dafin, 3/4 lingurita sare,
3/4 cana mazare verde proaspata sau congelata,
2 rosii, curatate de seminte, tocate mare,
2 linguri frunze de busuioc proaspat, tocate fin,
1-1/2 lingurita frunze de cimbru proaspat, tocate fin.
Mod de preparare:
1. Intr-o oala mare se incinge uleiul la foc potrivit. Se adauga ceapa, telina si ghimbirul. Se calesc 10 minute, pana se inmoaie. Se adauga fasolea verde, cartofii, morcovul, dovlecelul, 8 cani de apa, dafinul si sarea. Se fierb 20 de minute la foc mic, acoperite.
2. Se descopera supa. Se mai fierbe 15 minute. In ultimele 5 minute, se adauga mazarea, rosiile, busuiocul si cimbrul. Inainte de a servi, se scoate frunza de dafin.

Lasă un răspuns